Korting vinden

Korting: het woord dat bij iedere Nederlander een lach op het gezicht tovert. Zij worden gezien als gierig, maar het is eerder zo dat Nederlanders voorzichtig zijn met hun geld. Waarom een groot geldbedrag aan een dagje uit, televisie of vakantie uitgeven als het ook voor minder kan? Dankzij korting wordt de prijs een stuk lager en is je nieuwe jas, een kaartje naar een voorstelling of een goed boek door de Bol.com couponcode ineens veel voordeliger.

Voordelig

Je kunt tegenwoordig op bijna alles besparen. Denk maar aan aanbiedingen in de supermarkt, de kledingwinkel of een witgoedzaak. Een kratje bier gaat voor een schijntje weg, de kledingzaak geeft je twee broeken voor de prijs van een en in de witgoedzaak koop je een model koffiezetapparaat dat uit de productie wordt gehaald. Maar ook diensten zoals een dagje uit, een vakantie of een zorgverzekering zijn met korting verkrijgbaar. Een ballonvaart? Een bezoek aan een wellness-resort? Een middag scheuren op de kartbaan? Je kunt het zo gek niet verzinnen of er is korting voor te vinden.

Hoe kom je eraan?

Er zijn verschillende manieren om aan korting te komen. Sommige mensen zijn dol op het sparen van punten, zegeltjes of bonnen. Na verloop van tijd hebben zij zo'n grote verzameling opgebouwd dat ze een theepot, een dagje uit of een paar schoenen voor de helft van de prijs, of zelfs meer, mee krijgen. Daar is nog wel wat geduld voor nodig! Voor diegenen die liever niet zo lang wachten, zijn er ook een aantal mogelijkheden. Soms loop je toevallig tegen een interessante korting aan, een andere keer ga je specifiek op zoek. Dankzij internet weet je al snel bij welk bedrijf er mooie aanbiedingen zijn. Pak de zoekmachine erbij en typ het bedrijf in combinatie met 'korting' in. Je ziet meteen een hele reeks opties.

Internet

Dankzij het internet zie je niet alleen waar iets voordelig is, het is ook mogelijk om gelijk je slag te slaan. Veel webshops werken namelijk met kortingen! En dan niet alleen kleine winkels, nee, ook de grote bedrijven doen mee. Wil je bijvoorbeeld een nieuw boek voor jezelf kopen, dan gebruik je bijvoorbeeld een couponcode van een online winkelketen. Je kiest een boek uit en zodra je het winkelwagentje wilt afrekenen, voer je de code in. Dan krijg je een bepaald percentage korting. Wil je een nieuw setje ondergoed kopen? Dan neem je bijvoorbeeld de actiecode Hema. Als je maar een beetje goed zoekt, dan is er bijna altijd wel een korting te vinden voor het product dat jij wilt aanschaffen!